Сътрудничеството с Memsource платформата продължава все по-успешно

Плодотворното сътрудничество между Магистърска програма „Превод“ и платформата Memsource Cloud, започнало през 2014 г., продължава и се задълбочава. За поредна година студентите по превод ще се обучат безплатно за работа в платформата и така ще придобият допълнително предимство за пазара на труда. За втора поредна година те ще имат и възможност за безплатна сертификация за работа с програмата. Желаещите ще усвоят задълбочени умения не само на езикови специалисти, но и на мениджъри на проекти по превод, а успешно издържалите писмените тестове ще получат и сертификат. Така придобитите умения за работа с платформата се увеличават и задълбочават.

Безплатната сертификационна програма за студенти започна да се прилага през 2017 г. За да участват в нея, университетите трябва не само да са членове на академичната програма на Memsource, но и да разполагат със сертифициран преподавател за платформата Memsource. МП „Превод“ има такъв преподавател и още от летния семестър 2017/2018 г. предложи на студентите си възможността да получат безплатно професионален сертификат за владеене на една от най-перспективните онлайн CAT платформи.

В края на юни 2018 г. приключи пролетният кръг от сертификационната програма за студенти, предлагана безплатно от Memsource, в която за първи път взеха участие и български студенти – от МП „Превод“. При високия праг на успех (80%!) процентът на успеваемост на нашите студенти беше много висок – цели 85,7%! Освен това един от тях е получил максималния възможен брой точки – постижение, с което може да се похвали още само един от всички над 100 участници в програмата.

Пролетният кръг за 2019 г. вече започна и също предизвиква голям интерес сред студентите.

За повече информация за Memsource Cloud вижте тук.
За история на сътрудничеството ни с Memsource Cloud вижте тук, тук и тук.
За информация за Академичното издание на Memsource моля, вижте тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *